lördag 17 juli 2010

Åh nej...

Om inte garnet till min pippitröja tagit slut i går så hade den blivit klar i kväll! Nu måste jag vänta ända till måndag då jag kan köpa ett nytt nystan. Och inte är det mycket som fattas heller! Om jag hade gjort ärmarna två maskor smalare så hade garnet räckt, men jag river ju inte upp två nästan färdiga ärmat, det gör jag bara inte!

Så i väntan på att kunna slutföra tröja har jag nu nystat mitt fina gotländska entrådiga ullgarn, köpt på Ringmurens Hemslöjd, och lagt upp för en Annis - som alla andra! Kul med spets, det var ett tag sedan nu, och det känns som om det är en ganska användbar sjal!

Men, jag har ju brutit mitt löfte om aldrig mer än ett projekt åt gången...

fredag 16 juli 2010

Pippitröja under arbete


Vad roligt det är med saker som går fort!
Särskilt efter mitt sista stora projekt, Nåssjalen!
Så här såg min pippitröja ut i går eftermiddag, nu har den nästan en hel arm, på stickor fyra kan man faktiskt sticka en ärm på en kväll!

tisdag 13 juli 2010

Vilken sommar vi har!

I tre dagar har vi nu gått ut och hämtat våra egna jordgubbar till frukost! Så underbart. Vi har badat, vi har sett en huggorm, vi har svettats, och vi har idag njutit av ett magnifikt åskväder! Efter åskan gav vi oss av på en promenad och gick rakt in i ett getingbo. L fick ett stick, dottern vekar ha klarat sig med bara ett ytligt stick, om det ens är ett getingstick, medan jag fick FYRA! Ett på varje handled och ett på varje fotled. Det är inte utan att jag har lite fryskänslor nu, men det är ju skönt efter värmen... Det på vänsterhanden gör rejält ont dessutom...
Och snart är det allsång på Skansen och Morden i Midsommer och stickning i soffan.
Ja, det är verkligen en härlig somar vi har!

söndag 11 juli 2010

Nytt i köket!


När jag var liten bodde min moster i ett stort hus på en gård på landet, precis som vi gjorde. Hon hade något som jag tyckte var väldigt fint. På väggen i trappan upp till övervåningen satt ett antal Carl Larsson- tavlor. Det var nog där jag upptäckte denne konstnär, och jag var nog inte så värst gammal.
Redan när Carl Larsosn publicerade de här akvarellerna från Ett Hem, Spadarvet och Åt Solsidan så användes de för att lysa upp väggarna i svenska hem, och jag tror att diverse veckotidningar under årens lopp har haft samlarserier av dem.
Man ser ju de där tavlorna på varje loppis man besöker, i oftast röda, men ibland gröna ramar, men alltid sorgligt blekta.
Så i förra veckan hittade jag fyra stycken med väldigt fina ramar, tio kronor styck, men trista färgerna, så jag gick hem utan dem. (hör ni det, ni i min familj som tror att jag tvångsmässigt köper allt jag fastnar för på loppis! Ibland låter jag faktiskt förnuftet tala!)
Men så kom jag hem och började fundera. Jag äger ju faktiskt de där planchverken, liksom en hel massa annan litteratur om Larsson, eftersom jag, liksom 90 % av sveriges befolkning) är så glad i det de gjorde. Och på jobbet har vi en mycket bra kopieringsmaskin...
Så dagen därefter gick jag tillbaka till loppisen, köpte de fyra tavlorna, som till all lycka fanns kvar, sedan till jobbet, kopierade bilderna i min bok, och voila! Fyra tavlor, som nya!

Även om bildkvaliteten inte är den bästa så ser man den enorma skilnaden mellan oblekt och blekt bild här ovan!
Man kanske inte får göra så här egentligen, men det har ju inte tillkommit fler kopior på det här sättet, men de som finns är av bättre kvalitet!
Jag är enormt nöjd!
Nu skulle jag bara ha en glasveranda med pärlspånt och Mårbackapelargoner att hänga upp dem i också, men det har jag ju inte, ja förutom pelargonerna då, och inte lär jag få heller, men de pryder ju sin plats i köket också!

För övrigt så har Spanien just nu vunnit FotbollsVM. HURRA!!! Äntligen är TV:n min igen! Bläckfisken Paul hade rätt igen, för 8:e gången eller nått hälsar min käraste, ett budskap till alla som betvivlar det övernaturliga!